Siden 1995 har Foreningen Roskilde Airshow været engageret i at fremme bæredygtige airshow´s med tilhørende engagerende aktiviteter på landjorden. Roskilde Airshow afholdes hvert andet år, med prioritering af sikkerhed og bæredygtighed, samtidig med at der tilbydes enestående underholdning og en helt unik oplevelse for alle besøgende og interessenter. Begivenheden fremviser det bedste inden for internationalt militær og civil luftfart og fremhæver færdigheder, teknologi og innovation inden for luftfart.
Vores engagement i socialt ansvar
Vi samarbejder vi med frivillige organisationer som veterankompagniet som støtter veteraner med fysiske og psykiske mén fra deres tjeneste.
Vores Engagement i Bæredygtighed
Vi anvender forskellige strategier for at nå vores bæredygtighedsmål og reducere vores CO2-aftryk. Ligesom mange andre organisationer er vi engagerede i miljøbeskyttelse og integrerer handlinger for at afbøde de negative miljøpåvirkninger i vores kerneoperationer.
Selvom vi anerkender, at militære flyopvisninger og brændstofforbrug bidrager til drivhusgasemissioner, har alle militære deltagere deres egne omfattende klimahandlingsplaner for at tage højde for deres emissioner. Da disse er uden for vores kontrol, er de ikke inkluderet i vores handlingspunkter.
Miljøpåvirkning og Ansvar
Roskilde Airshow erkender, at vores aktiviteter påvirker miljøet på flere måder. Vi stræber efter at minimere negative sociale, miljømæssige og økonomiske påvirkninger, samtidig med at vi opretholder den høje kvalitet i airshow oplevelsen og de tilknyttede aktiviteter på jorden.
Vores Forpligtelser
Vigtige Bæredygtighedsmål
Kontinuerlig Fokus
Vi er stolte af vores proaktive tilgang til bæredygtighed og vil fortsætte med at tage handlinger for at modvirke CO2-aftrykket fra vores event, der afholdes hvert andet år. Denne politik vil blive gennemgået løbende og specifikt undersøgt hvert andet år, et år før begivenheden afholdes.
”Gennem vores deltagelse kan vi dels rejse midler til arbejdet med vores fysisk og psykisk udsatte veteraner og dels skaffe opmærksomhed på hvad et hårdt arbejdsliv kan give af udfordringer i livet bagefter. Det er derfor helt altafgørende for vores arbejde at vi får mulighed for at komme ud og vise folk hvem vi er og hvad vi laver. Derfor er jeg utrolig glad for at organisationer som RAS igen har inviteret os og vi ser frem til at deltage.”
Copenhagen Helicopter har de sidste 10 år arbejdet med elektrisk luftfart, der i starten fra ultimo indeværende årti kan rumme op til 9 passagerer, som enten kan lette/lande lodret som en helikopter kaldet eVTOL, samt konventionelle men elektrificeret fly der kun kræver en kort landingsbane kaldet eSTOL og eCTOL.
Det løbende arbejde ligger i at undersøge om og hvordan man kan indføre AAM i Danmark. AAM står for Advanced Air Mobility. AAM kan forstås som:
"Et lufttransportsystem, der flytter mennesker og gods mellem steder tidligere ikke betjent eller underbetjent af luftfart – lokal, regional, intraregional, urban – ved hjælp af revolutionerende nye fly der først lige nu er ved at blive mulige”.
I dansk kontekst ser Copenhagen Helicopter gavn og muligheder i underkategorien RAM (Regional Air Mobility), dvs. fra by-til-by samt til/fra yderområder, øer etc. samt på tværs af landegrænser og især hvor geo- og topografiske forhold kan signifikant forkorte den samlet rejsetid via luften i forhold til landbaseret transportformer.
RAM vil være med til at skabe bedre transportforhold på tværs af landet, åbne op for bedre mulighed eks. at bosætte sig længere væk fra ens arbejde eller placere virksomheder i yderområder uden nødvendigvis at øge rejsetiden. Dette er med til bla. at øge menneskers work/life balance og hjælpe med til at reducere affolkning af yderområder og øer.
Med tiden som bla. batterier falder yderligere i pris, forventes prisen for en billet ned i niveau hvad eks. kostprisen på toget er og billigere end en bil. Dvs. med tiden forventes på flere AAM ruter mikset af kundegrupper at blive rimeligt fordelt mellem erhverv, pendlere og fritidsrejsende.
AAM er ikke en erstatning for andre transportformer men et supplement til den kollektive trafik for et bedre sammenhængende land.
Med EU initiativet MaaS (Mobility as a Service), skal AAM være en del af den kollektive trafik, så den rejsende med sin valgte MaaS rejseklient (typisk en app) kan booke sin personificeret rejse på tværs af alle rejseformer der har rutetrafik med blot én billet og én betaling. Dvs. AAM står billetmæssigt ikke isoleret som traditionel luftfart gør i dag.
Siden sommeren 2023 har Copenhagen Helicopter været partner sammen med andre udvalgte partnere hos UAS Denmark i det EU og nationalstøttet 3-årige NGR 2.0 projekt, hvor formålet er at undersøge, italesætte, vurdere og endeligt rekommandere om og hvordan AAM kan spille en rolle i dansk kontekst.
I den forbindelse stiller Copenhagen Helicopter op til Roskilde Airshow med en stand sammen med UAS Denmark der italesætter AAM, hvad er status bla. på de elektriske luftfartøjer, hvordan kan den enkelte rejsende få nytte af AAM osv..
Alle skal være velkomne til at kigge forbi.
Skal dit firma vises her? Klik her for mere info
Roskilde Airshow
Lufthavnsvej 30
Roskilde 4000
CVR: 31 99 62 87
Phone: +45 7020 2160
Mail: coor@airshow.dk